Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

«Το μεγάλο μας τσίρκο» στο 6ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής.


Το θεατρικό εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια» με το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο» συμμετέχει στο 6ο Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής.



«Το μεγάλο μας τσίρκο»… είναι η Ελλάδα, στη σκηνή της οποίας παρελαύνουν γελωτοποιοί, ζητιάνοι, ψεύτες, ανδρείκελα, συνεργάτες των Γερμανών αλλά και ο Κολοκοτρώνης, πρόσφυγες, αντιστασιακοί.

Μέσα από τα σατιρικά και δραματικά νούμερα αλλά και από τα τραγούδια του έργου γίνεται μια ιστορική αναδρομή της Ελλάδας  από την αρχαιότητα, το Βυζάντιο, την Τουρκοκρατία, τον Όθωνα και τους υπόλοιπους κυβερνήτες της ανεξάρτητης Ελλάδας ως την Μικρασιατική καταστροφή και τον πόλεμο του ‘40 . 


Ο βασικότερος ήρωας του έργου είναι ο Θοδωρής Κολοκοτρώνης που αλληγορικά ο μεγάλος θεατρικός συγγραφέας Ιάκωβος Καμπανέλης  τον τοποθετεί στην επανάσταση της 3ης του Σεπτέμβρη 1843, μέσα από τη οποία ο ελληνικός λαός διεκδίκησε Σύνταγμα και καλούσε τους Έλληνες σε νέο ξεσηκωμό.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στη δημοτική κοινότητα Μοσχάτου, στο Πολιτιστικό Κέντρο (Ομήρου-Κωνσταντινουπόλεως-Σολωμού) το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 8,15 μ.μ.


Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου