Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

«Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα» στις εκδηλώσεις της 70ης επετείου της σφαγής στο Δίστομο.

Το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια», παρουσιάζει στις 10 Ιουνίου 2014 στις 8.30 μ.μ.  στο μαυσωλείο Διστόμου, το έργο του Ρουμάνου θεατρικού συγγραφέα Ματέϊ Βισνιέκ  «Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα», σε μετάφραση Έρσης Βασιλικιώτη και σκηνοθεσία Τάσου Σταθά.

Ένα έργο… Για τον πόλεμο, Για τη ζωή και τον θάνατο, Για τον πόνο, την εξαθλίωση, τα όρια και τα σύνορα των λαών και του μυαλού μας, Για το φυσικό και το μεταφυσικό, Για το ξεπούλημα και το περιθώριο, Για το πένθος και τη λύτρωση, Άτοπο και άχρονο Σκληρό και ποιητικό Αληθινό Πανανθρώπινο .

Παίζουν: Γ. Μπρούζας, Λ. Περγαντάς, Δ. Βλάχος, Γ.Μαραγκός, Γ. Κάλτσας, Ε. Ληξουργιώτη, Τ. Σταθάς, Γ. Ζορμπάς, Δ.Βουλγαρίδης, Ν. Παπαγιαννάκη, Ε. Καγιά, Ε. Μαντά .

Mουσική σύνθεση: Πάνος Μακούλης

1 σχόλιο:

  1. Θα έπρεπε να γράφω ένα κατεβατό από Μπράβο! Εξαιρετική παράσταση! Γροθιά στα σύγχρονα Βαλκάνια, στη σύγχρονη Ευρώπη! Τα μπράβο θα ξεκινούσαν από την επιλογή του έργου, ενός συγγραφέα (άγνωστου σε μένα), στις ερμηνείες και θα κατέληγαν στην "δωρική" σκηνοθεσία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή