Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Κοπή πίτας 2015


Την πίτα του έκοψε το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου για το 2015, με την ευχή για μια όμορφη κ δημιουργική χρονιά.
Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσαν οι περισσότεροι "Θεατροφρενείς", με το Τάσο Σταθά σκηνοθέτη της ομάδας, να δίνει και αυτός τις ευχές του σε όλα τα μέλη της ομάδας, να κάνει μια μικρή αναφορά στους στόχους της και να παρουσιάζει το καινούργιο Διοικητικό Συμβούλιο της "Θεατροφρένειας".



Επίσης, να δώσουμε τις καλύτερες ευχές μας στην Άννα Σταθά, που κέρδισε το φλουρί.

Το νέο Δ.Σ του Θεατρικού Εργαστηρίου Διστόμου αποτελείται απο τους:

       Τάσο Σταθά
       Λεμονιά Βέλλιου
       Γιώργου Μπρούζα
       Λουκά Περγαντά
       Αθανασίου Βασίλη

καλή επιτυχία στο νέο σας έργο, σιδεροκέφαλοι κ πάντα άξιοι

Τέλος, να ευχαριστήσουμε τη ταβέρνα "Το Σοκάκι", για τη φιλοξενία της εκδήλωσης.


Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων




Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων
«Μώμος ο Πατρεύς» απέδειξε για μια ακόμη φορά, μέσω της φετινής υποδειγματικής διοργάνωσης, ότι δίκαια έχει καταξιωθεί ως θεσμός

Η σκηνή του «Πάνθεον» μεταμορφώθηκε  σε χωνευτήρι ιδεών, προτάσεων, δημιουργικών εκφράσεων, αισθητικών προσανατολισμών και έγινε σημείο συνάντησης θιάσων και ομάδων που τιμούν την ερασιτεχνική δημιουργία σε πανελλαδική κλίμακα, αναδεικνύοντας την ουσία ενός εποικοδομητικού θεατρικού διαλόγου.
Άξιοι πρωταγωνιστές αποδείχτηκαν οι 10 θεατρικές ερασιτεχνικές ομάδες, που απέδειξαν για μια ακόμη φορά τη θέρμη, τον ενθουσιασμό και το υψηλό ποιοτικό επίπεδο που τους χαρακτηρίζει καταθέτοντας σκηνικές προτάσεις γεμάτες φρεσκάδα και ωριμότητα, ενώ άξια συγχαρητηρίων ήταν η καταλυτική συνεισφορά του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας «Ρεφενέ», που με την φετινή του ιδέα να δημιουργήσει σατιρικές «γέφυρες», βασισμένες στη μουσική που γράφτηκε για τον κινηματογράφο, διαμόρφωσε μια εξαιρετικού επιπέδου σπονδυλωτή παράσταση, που παρακολουθήθηκε με αμείωτο ενδιαφέρον από το κοινό.

Για το βραβείο Κοινού
1η. Η Θεατρική ομάδα από τον Δήμο Σαρωνικού με το 10λεπτο "Λάθος πάτωμα"
2η. Η Πειραματική σκηνή Ηγουμενίτσας με το 10λεπτο "Η Βρύση"
3η. Η ομάδα από την Ρόδο "Τριο Μπαστάρντι"  με το 10λεπτο "Τριο Μπαστάρντι"

πηγή:patrasevents.gr

Το Θεατρικό εργαστήρι Διστόμου, με τη σειρά του θέλει να συγχαρεί τους "Ρεφενέ" για την υπέροχη διοργάνωση και να τους ευχαριστήσει για τη ζεστή φιλοξενία που μας παρείχαν. Συγχαρητήρια επίσης σε όλους τους νέους μας φίλους που συμμετείχαν και ακόμα περισσότερα σε αυτούς που διακρίθηκαν.

Ευχόμαστε να ξανανταμώσουμε σύντομα με όλους, καλή μας συνέχεια.