Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

"Καποδίστριας", το χειροκροτημα


Το Θεατρικό εργαστήρι Διστόμου, "Θεατροφρένεια", παρουσίασε χτες στο θέατρο του Μαυσωλείου το θεατρικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη, "Καποδίστριας" σε σκηνοθεσία Τάσου Σταθά.
Το κοινό τίμησε από νωρίς με την παρουσία του τους "Θεατροφρενείς", οι οποίοι κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα και απέσπασαν θετικά σχόλια.

Η παρακάτω δημοσίευση στο blog Δίστομο, που διαχειρίζεται ο φίλος Θέμης Παπαϊωάννου, είναι η απόδειξη των παραπάνω.
Τέτοιες δημοσιεύσεις μας δίνουν δύναμη για τη συνέχεια και αποτελούν μια προσωπική επιβράβευση για όλους τους ηθοποιούς-συντελεστές.

Ακολουθεί η ανάρτηση του blog:Μία συγκλονιστική καλοδουλεμένη παράσταση που χειροκροτήθηκε από πλήθος κόσμου, ανέβασε ξανά το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ, σε σκηνοθεσία Τάσου Σταθά.
Η έμπειρη πλέον ομάδα ξέρει να επιλέγει έργα που ταιριάζουν στο βαρύ κλίμα της ημέρας, κι έτσι το μέχρι στιγμής ρεπερτόριό της είναι εξαιρετικό και ωριμότερο από ποτέ.
Η χθεσινή παράσταση τα είχε όλα.
Εκπληκτικές ερμηνείες, ανατριχιαστικά τραγούδια, και εκπλήξεις που θα τις πούμε παρακάτω.
Ζωντάνεψαν οι μεγάλες μορφές της επανάστασης χτες, και στάθηκαν δίπλα στον Καποδίστρια.
Ο Μακρυγιάννης, ο Κολοκοτρώνης και πολλοί άλλοι, πλάϊ σε μία Ελλάδα των παθών που δεν έχει αλλάξει καθόλου.
Δύσκολο έργο με ποιητικό λόγο που περιορίζει την ελεύθερη ερμηνεία, που ωστόσο ερμηνεύτηκε πολύ σωστά και αριστοτεχνικά απ' όλους τους ηθοποιούς, σε μία διανομή ρόλου που ταίριαζε στον καθένα ξεχωριστά με μεγάλη επιτυχία.
Η μουσική και τα τραγούδια, τα μισά είχαν ηχογραφηθεί από τους ηθοποιούς, και κάποια αποδόθηκαν ζωντανά με συνοδεία λαούτου.
Η Λιάνα Καραβασίλη χάρισε τις μουσικές της γνώσεις και το παίξιμό της, ενώ ο Γιώργος Παπιώτης έπαιξε λαούτο στην σκηνή και τραγούδησε η Εύη Μαντά ένα σπαρακτικό τραγούδι εξαιρετικά.
Ο χορός των γυναικών πάρα πολύ καλός, με άριστη κινησιολογία.

Βέβαια η έκπληξη που λέγαμε παραπάνω ήταν το τραγούδι που ερμήνευσε ο Διστομίτης, Γιάννης Σφουντούρης ή Μπουζανάκος.
Συνεπήρε όλον τον κόσμο με την σπαρακτική ερμηνεία του. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο κύριος Σφουντούρης, στην Αμερική όπου έζησε πολλά χρόνια, τραγουδούσε επαγγελματικά κι έχει κάνει και δισκογραφία από αμερικάνικες εταιρείες.
Η ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ στο τέλος της παράστασης, έκανε κάτι υπέροχο που θα έπρεπε να είχαν κάνει τόσα χρόνια άλλοι ιθύνοντες και υπεύθυνοι του πολιτισμού του Διστόμου.
Τίμησε τον κ Γιάννη Σφουντούρη με αναμνηστική πλακέτα. Η στιγμή ήταν συγκινητική.
Δεν πρέπει να παραλείψω να αναφερθώ στα κουστούμια. Πιστά αντίγραφα της εποχής δουλεμένα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια.
Ακόμη και το πρόγραμμα της παραστάσεως ήταν καλογραμμένο με υψηλή αισθητική.
Την παράσταση έκλεψε στο τέλος η μικρή Ρίτα Παπιώτη!
Βέβαια ό,τι και να πω είναι περιττό, γιατί το είπε χτες ο κόσμος με το πολύ θερμό χειροκρότημά του και τα υπέροχα σχόλιά του.
Περιμένουμε λοιπόν την επόμενη παράσταση, και τις επόμενες δραστηριότητες της ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑΣ.

Ρεπορτάζ-Φωτογραφία : Θέμης ΠαπαϊωάννουΤον ευχαριστούμε από καρδιάς όπως και όλους όσους παρευρέθηκαν χτες στην παράστασή μας.
Καλές αντάμωσες....Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου