Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Tο 3ο Βραβείο Κοινού για τη "Θεατροφρενεια" στο 9ο Πανελλήνιο Φεστιβαλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων "Μωμος ο Πατρευς"
Το θεατρικό εργαστήρι Διστόμου "Θεατροφρενεια" συμμετείχε στο 9ο Πανελλήνιο Φεστιβαλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων "Μωμος ο Πατρευς" με το δεκάλεπτο "Χαμηλες Πτήςεις" και κατέκτησε το 3ο Βραβείο Κοινού!

Απόσπασμα από το δελτίο Τύπου των διοργανωτών

παραμύθι ν’ αρχινήσει.. το τραγούδι του Σταύρου Ξαρχάκου, σε ερμηνεία Ν. Ξυλούρη, έριξε την αυλαία   του 9ου Μώμου στο θέατρο Πάνθεον. Δέκα ερασιτεχνικοί θίασοι αγκαλιασμένοι υποκλίθηκαν στη σκηνή ενώπιον ενός ενθουσιασμένου κοινού που χειροκροτούσε όρθιο.
Το Σάββατο, οι ερασιτέχνες ηθοποιοί του Ρεφενέ, σαν ήρωες που απέδρασαν από τα παραμύθια και βρέθηκαν στη ζοφερή πραγματικότητα, προλόγισαν τα σατιρικά δεκάλεπτα ομάδων από το Δίστομο, την Κερατέα, το Ίλιον, το Βασιλικό, την Άνδρο, την Τήνο, τις Φιλιάτες και την Παραμυθιά. Η Χιονάτη έγινε κωμμώτρια, ο Μικρός Ήρωας  υπόχρεος ανεξόφλητου δανείου, ο Κακός Λύκος  οδυρόμενος μαγκίτης, ο Ηρακλής  με ψεύτικο προφίλ στο facebook και άλλα θαυμαστά κι αλούτερα που έβγαλε απ’ το καπέλο του ο βραδύγλωσσος Μάγος (Κατερίνα Λειβαδά) με τη βοήθεια του αλαφροίσκιωτου Ξωτικού (Αντώνη Αρχοντάκη). Οι θεατές πολλές φορές διέκοψαν, με τον ενθουσιασμό τους, τα δρώμενα και κανείς δεν εγκατέλειψε την αίθουσα μέχρι να γίνει και η τελευταία απονομή. Παρευρέθηκαν μεταξύ των άλλων οι πρόεδροι του Πολιτιστικού Τομέα και του Καρναβαλικού Οργανισμού Β. Θωμόπουλος και Ν. Χρυσοβιτσάνος, ο μουσικοσυνθέτης Κώστας Λιάκουρης (εκπρόσωπος της Ε.Ε.Θ.Σ.Μ.&Μ),ο λογοτέχνης Σ. Ιντζεγιάννης, η θεατρολόγος και κριτικός θεάτρου Χ. Κόκκοτα. Αργά το βράδυ στήθηκε γλέντι σε γνωστό πατρινό κέντρο, ενώ την επομένη (Κυριακή το πρωί) έγινε ξενάγηση των ομάδων στο Συνεργείο Καρναβαλικών Κατασκευών και στην «Αχάϊα Κλάους». Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων, υποσχόμενοι να επανέλθουν δριμύτεροι του χρόνου που θα γιορταστούν και τα 10 χρόνια του Μώμου.
Αναλυτικά τα βραβεία:
 
1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ: Θ. Ο. Τήνου «Θεατροποιείο» με το δρώμενο
«Τα ραδίκια ανάποδα» από το έργο «Επικήδειοι» του Γιώργου Γαλίτη
2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ: Θ.Ο. ΦΙΛιατών» με το δρώμενο «Fake book»
του Δημήτρη Σκεύη (Πρωτότυπο)
3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ: Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια» με θεατροποιημένες επιλογές από το λεύκωμα «Χαμηλές πτήσεις» του «Αρκά»
Ειδικό Βραβείο πρωτότυπου κειμένου από την Ε.Ε.Θ.Σ.Μ.&Μ. στον Δημήτρη Σκεύη από την ομάδα των Φιλιατών
Ειδικό Βραβείο επίκαιρου κειμένου από την Ε.Ε.Θ.Σ.Μ.&Μ. στην ομάδα ΘεατρΊλιον που αλίευσε γραπτό του 19ου αιώνα,  άγνωστου συγγραφέα υπό το ψευδώνυμο «Γ.Η.Ησαΐας»
Ειδικό Βραβείο στην ομάδα «Θ.Ε.Α.Τ.Ο. Παραμυθιάς» για την εικοσαετή προσφορά της στο ερασιτεχνικό θέατρο, από την Ε.Ε.Θ.Σ.Μ.&Μ.

Ανακοινώθηκε τέλος, ότι ο Γιάννης Γεωργακάκης/ ιδρυτικό μέλος του Ρεφενέ προτάθηκε από τον πρόεδρο της Ε.Ε.Θ.Σ.Μ.&Μ. Γιώργη Χριστοφιλάκη και ανακηρύχτηκε παμψηφεί τακτικό μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων Μουσικοσυνθετών Θεάτρου & Μεταφραστών  (του αρχαιότερου, μαζί με την Ακαδημία Αθηνών, πολιτιστικού ιδρύματος στη χώρα). Την ταυτότητα του μέλους παρέδωσε στον τιμώμενο συγγραφέα ο εκπρόσωπος της Εταιρείας"  


Ευχαριστούμε τους διοργανωτές για την τιμή της πρόσκλησης και για την άψογη φιλοξενία, καθώς και το κοινό της Πάτρας για την τιμή να μας αναδείξουν 3η καλύτερη παράσταση!
Συναντήσαμε παλιούς φίλους κάναμε καινούργιους και ευχόμαστε να τα ξαναπούμε σύντομα.

Καλές αντάμωσες σε όλους!!!
περισσότερες πληροφορίες εδώ:patrasevents.gr
οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο του φωτογράφου Δημοσθένη Χριστόπουλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου